WaW gaat helemaal digitaal met de KernTalenten-methode waarmee het kandidaten screent en matcht met de meest passende vacatures en werkgevers. “W3Technics ontwikkelde onze ‘Talentscan’ web-app waarmee we optimale matchings kunnen realiseren,” vertelt Ingrid Verduyn, ceo van WaW. “Deze dynamische IT-startup uit Leuven voelde onze noden juist aan en samen werkten we een passende cross-platform oplossing uit.” Met de web-app vullen werkzoekenden hun gratis Talentscan in, waar en wanneer ze willen. En via de cloud volgen de WaW-medewerkers het verdere proces handig en efficiënt op. Hiermee helpt W3Technics WaW om meer sollicitanten te plaatsen in een job die écht bij hen past.”

Opstarten met de juiste IT-partner

Met speerpunten als werving & selectie, interim, projectsourcing en talentontwikkeling gaat WaW tot het uiterste om iedereen een passende job te bezorgen. De gespecialiseerde WaW-consulenten en -analisten brengen naast de competenties van de kandidaten ook hun talenten en interesses goed in kaart.

Om op een meer natuurlijke, snelle en efficiënte manier de KernTalentenanalyse te kunnen uitvoeren, ging WaW op zoek naar een geschikt IT-bedrijf. Via het eigen netwerk kwam WaW al snel terecht bij W3Technics uit Leuven. De gesprekken met zaakvoerder Arno Soontjens verliepen vlot van bij de start.

“De pragmatische aanpak van W3Technics met veel interactie beviel ons erg,” vertelt Ingrid Verduyn. “Samen gingen we dieper in op onze specifieke wensen en Arno besprak de technische mogelijkheden voor een optimaal resultaat. De keuze viel op een web-app die bestaat uit twee delen: de ‘Talentscan’ vragenlijst voor de kandidaten en een ‘back office’ in de cloud voor de verdere verwerking en opvolging in de WaW-kantoren.

Door het digitaliseren van de KernTalenten-methode en het uitrollen van de Talentscans bereiken we meer werkzoekenden en interageren we vlotter met hen. De kandidaten kunnen er vlot mee aan de slag op een GSM, tablet of laptop.

 “Vanuit W3Technics werken we graag samen met WaW. We overlegden en spontaan en regelmatig via persoonlijke meetings, ook via email, telefoon en whatsapp berichtjes om zo kort op de bal te spelen. Ook namen we zelf initiatieven om valkuilen te vermijden en mogelijke risico’s te beperken. We realiseerden de volledige applicatie van a tot z: van ontwerp en ontwikkeling tot installatie en configuratie van servers, inclusief het online brengen van de web-app.” – Arno Soontjens, W3Technics

Web-oplossing die werkt in de praktijk

Voor WaW maakt de software van W3Technics een groot verschil. Ingrid Verduyn: “Door het automatiseren van de KernTalenten-methode en het digitaliseren van de Talentscans bereiken we meer werkzoekenden en communiceren we sneller en vlotter met hen. We merken dat we via de diepere inzichten die deze persoonlijkheidstest biedt sollicitanten betere jobkansen kunnen bieden.”

“Om reeds in een vroege fase aan te voelen hoe de applicatie er kon uitzien, creëerden we samen met de firma Panda Panda een aantal mockup’s,” verduidelijkt Soontjens. “De grafische schermen hielpen om concreter te denken vanuit de verschillende types van gebruikers zoals kandidaten, klanten, uitzendconsulenten en KernTalenten-analisten. In onderling overleg weken we enkele keren af van de oorspronkelijke plannen en implementeerden we uitbreidingen om nog beter in te spelen op de specifieke, dagelijkse noden.”

Kristel Germis, KernTalenten-analist en business partner bij WaW: “De Talentscan is de digitale versie van de KernTalenten-methode. Het was voor ons belangrijk dat de web-app ook aantrekkelijk en toegankelijk werd voor Android en iOS gebruikers. We merken dat onze kandidaten er vlot mee aan de slag gaan op hun GSM, tablet of laptop. Elke kandidaat die de Talentscan heeft ingevuld, herkent zichzelf en is altijd verrast door de accurate manier waarop zijn of haar persoonlijke kenmerken en sterke talenten in kaart zijn gebracht. De app geeft hen en ons als bemiddelaar een extra troef bij het zoeken naar werk dat helemaal past.”

Kerntalenten efficiënt in kaart brengen

In de Talentscan polsen we bij kandidaten wat ze spontaan graag deden in hun kindertijd. Via keuze- en schuifknoppen beantwoorden de kandidaten de KernTalenten-vragenlijst en scoren ze specifieke spelactiviteiten laag of hoog.

Een ‘sneak preview’ toont de sterkste kerntalenten van een individuele kandidaat voordat de antwoorden geverifieerd worden door een erkende KernTalenten-analist.

“Voor elke kandidaat berekent de software alle individuele talent-scores,” vertelt Kristel Germis. “Specifieke combinaties van aanwezige talenten worden vertaald naar bepaalde voorkeuren en gedragingen binnen een werkomgeving. Zo kan je makkelijk zien of iemand gestructureerd en planmatig werkt. Je merkt ook direct of iemand bijvoorbeeld commercieel talent heeft, of geschikt is voor een leidinggevende functie.”

Vanuit het dashboard voeren de WaW-medewerkers van verschillende vestigingen specifieke taken uit. Zo kunnen ze vlot mails versturen, kandidaten beheren en rapporten op maat aanmaken voor klanten en kandidaten.

Een gecertifieerde KernTalenten-analist finetunet de scan op basis van een persoonlijk interview. De software bundelt vervolgens alle resultaten met passende duiding in een persoonlijk digitaal rapport.

Soontjens: “De informatie van alle Talentscans komt samen in de back office zone van de cloud software. Vanuit het dashboard voeren de WaW-medewerkers van verschillende vestigingen specifieke taken uit. Zo kunnen ze vlot mails versturen, kandidaten beheren en rapporten op maat aanmaken voor klanten en kandidaten.” Met de inzichten uit de scores en de rapporten zoeken de analisten natuurlijke matches tussen kandidaten en vacatures. “Bij elke match stellen we de geschikte kandidaten voor aan hun mogelijke toekomstige werkgever,” vertelt Kristel Germis.

Een gecertifieerde KernTalenten-analist finetunet de scan op basis van een persoonlijk interview. De software bundelt vervolgens alle resultaten met passende duiding in een persoonlijk digitaal rapport.

Mensen laten schitteren in hun job

“De web-oplossing verzamelt de informatie over de kandidaten en maakt een flexibele verwerking mogelijk,” concludeert Soontjens. “Dankzij de enorme administratieve vereenvoudiging kunnen WaW-medewerkers de uitgespaarde tijd besteden aan taken met toegevoegde waarde.”

Via deze aanpak realiseerde W3Technics een degelijke en werkbare oplossing die onze productiviteit verhoogt en het werk aangenamer en interessanter maakt. Uiteindelijk helpt het ons om meer mensen gelukkig te maken door hen te leiden naar jobs waarin ze kunnen schitteren.

“Via deze aanpak realiseerde W3Technics een degelijke en werkbare oplossing die onze productiviteit verhoogt en het werk aangenamer en interessanter maakt. Uiteindelijk helpt het ons om meer mensen gelukkig te maken door hen te leiden naar jobs waarin ze kunnen schitteren.” -Ingrid Verduyn, CEO WaW Jobs